Behandling

Hårborttagning med Vax / Socker (Sugaring)

Vi har utfört hårborttagning med vaxning på Bare Skin sedan 2011 och har utbildningar i avancerade vax- och socker (sugaring) tekniker för auktoriserade hudterapeuter. När det kommer till hygien använder vi alltid handsprit och engångsmaterial så som spatlar, handskar och skyddspapper. Vill du bli nöjd med din vaxning skall du boka tid hos oss.

Vi har ett stort utbud av vaxningar för olika områden på kroppen eller ansiktet, välj din behandling som passar dig. Om du är osäker läs informationen nedan eller så är du välkommen att kontakta oss!

Skillnaden mellan sockring och vaxning?

REMSVAX används på tåligare och större delar av kroppen som t.ex. benen. Det går mycket fortare att applicera och avlägsna än hårdvax och socker. Detta gör att du som kund spar både tid och pengar på din behandling.

HÅRDVAX/SOCKRING
använder vi på dina känsligare områden som ansikte, bikini, armhålor eller vid brasiliansk intimvaxning. Hårborttagning med hårdvax eller socker (även kallat sugaring) är den skonsamaste metoden för huden.

Vilken metod är bäst på känsliga områden, hårdvax eller sockring?

Båda metoderna är lika skonsamma och ger lika fina resultat dock individuellt vad man som kund & terapeut föredrar.

Bra att veta

Om du inte har vaxat/sockrat dig regelbundet, var beredd på att håren som är under 1-2 mm eventuellt inte följer med i de första behandlingarna. Detta beror på att håren har olika tillväxtfaser och växer i cykler. Vilket gör att håren växer i omlott så att vi inte är hårfria respektive håriga i perioder. Detta gör också att man ibland kan uppleva att håret kommer tillbaka snabbare efter behandling en gång och långsammare vid ett annat behandlingstillfälle. Det beror helt enkelt på i vilken fas merparten av håren befann sig i vid behandlingstillfället.

Regelbunden vaxning/sockring (var 4e-6e vecka) reducerar håren, huden blir lenare, lättare att få bort 1-2 mm korta hår, vilket ger finare resultat och vaxningen gör inte lika ont som första gången.

Innan vaxning / sockring

  • För bästa resultat bör håret vara minst 4 mm långt. Om du har rakat dig rekommenderas minst 2 veckors utväxt.
  • Smörj inte in huden innan vaxningen. Fett på huden gör det svårare för vaxet att fästa på hårstråna.
  • Använd bomullstrosor och löst sittande byxor när du ska vaxa dig så att huden kan andas efter vaxning.
  • Brasiliansk/Bikinivax – Om håret är långt över 5 mm långt så klipp det hemma innan din behandling. Då gör det mindre ont och behandlingen går smidigare.

Undvik 24 timmar efter

  • Krämer eller lotions med parfym.
  • Deodorant (om du sockrat/vaxat armhålorna).
  • Värme, så som bastu, ångbastu eller hot yoga.
  • Simbassäng. Klor kan irritera hårsäckarna och det kan dessutom finnas bakterier i pooler som kan ge röda prickar.
  • Direkt solljus, solarium och infraröda lampor. Om vi solar direkt på de öppna hårsäckarna kan vi bränna dem. Detta kan leda till irritation, svullnad och röda prickar som tar lång tid att försvinna.
  • Träning. Vid träning svettas vi och saltet irriterar hårsäckarna.

Gå in på vår bokningssida för behandlingar & priser (prispåslag med +10 % på helgdagar).