IPL – SKINREJUVINATION

IPL – KÄRL & PIGMENTERINGAR

Upplev maximal kollagenproduktion & jämnare hudton 

Ta steget mot en strålande hud med IPL (intensivt pulserande ljus), en banbrytande teknik som effektivt reducerar små fina kärl, rodnad, rosacea samt solskador såsom pigmentfläckar och pigmenteringar. Uppnås genom korta ljusimpulser är IPL-behandlingar en säker och beprövad metod för hudförbättring.

Ledande IPL-teknologi från Lumenis Stellar M22

Få det bästa inom IPL-behandling med Stellar M22 från Lumenis – ett namn synonymt med innovation och banbrytande teknologi inom estetisk medicin. Som pionjärer inom branschen är Lumenis kända för att leverera överlägsna resultat och deras teknologi är förstahandsvalet för ledande kliniker världen över.

VAD ÄR IPL?

IPL, eller intensivt pulserande ljus, representerar en innovativ ljusbehandlingsmetod som anpassar våglängden på ljuset för att adressera olika hudtillstånd och åkommor.

Fördelar med IPL:

– Reducerar ytliga blodkärl, rodnad och röd ärrvävnad.

– Minskar pigmenteringar, rosacea och solskadad hud.

– Främjar kollagenproduktionen för en ungdomligare hudstruktur.

Hur fungerar IPL?

Genom att penetrera det yttersta hudlagret utan att skada det, absorberas IPL-ljuset av kärl och pigment, vilket genererar lokal värme. Detta resulterar i sammandragning av kärl och blekning av pigment, samtidigt som cellerna i huden aktiveras för ökad spänst och fuktighet.

FÖRVÄNTAT RESULTAT

Med 3-5 behandlingar kan du förvänta dig en markant förbättring. Pigmenteringar och ytliga blodkärl minskar eller försvinner helt, rodnad reduceras med upp till 40-50%, och huden får en märkbar lyster och förbättrad fuktbalans.

Boka konsultation ellet tid direkt

För mer information och för att diskutera dina individuella behov rekommenderar vi en kostnadsfri konsultation eller boka din tid redan idag. Konsultation ingår alltid vid ditt första besök.

Förberedelser inför behandlingen:

Undvik solning och användning av brun-utan-sol minst en månad före behandlingen för att säkerställa optimal hudfärg.

När passar inte behandlingen?

Behandlingen är inte lämplig vid sjukdom, öppna sår, hudcancer, graviditet eller amning, solbränna, blödarsjuka, benägenhet för keloidärr, svårinställd diabetes eller vid användning av mediciner som ökar ljuskänsligheten.

Ta hand om din hud och låt IPL-teknologin föra dig närmare en vackrare och mer strålande hud!

Före & Efter

IPL - KÄRL & RODNAD

HUR FUNGERAR BEHANDLINGEN?

Under IPL-behandlingen omvandlas ljuspulserna till värme när de träffar blodkärlen. Vid tillräckligt hög värme kollapsar kärlväggarna och klibbar ihop sig. Denna process leder till att blodflödet i kärlen stoppas och kärlet förlorar sin blodförsörjning. Efter några veckor bryts kärlet ner och försvinner.

 För att uppnå optimala resultat krävs ofta flera behandlingar, med minst tre veckors mellanrum. IPL är det primära valet för att behandla spridda, ytliga blodkärl på kinderna samt rodnad på näsa och kinder.

EFTER BEHANDLINGEN

Direkt efter behandlingen kan huden vara röd och varm. Vissa kärl kan försvinna omedelbart medan andra kan vara mer synliga. Vid behandling av underliggande rodnad är det vanligt med blåmärken, som kan uppstå direkt eller inom några dagar. Inom en till två veckor brukar rodnad och eventuell svullnad avta helt, medan blåmärken försvinner.

FÖRVÄNTAD RESULTAT

IPL-behandling av ytliga blodkärl och rodnad i ansiktet ger vanligtvis utmärkta resultat och hög patienttillfredsställelse.

Antalet behandlingar varierar beroende på hudtyp och området som behandlas:

– Ytliga blodkärl i ansiktet försvinner oftast efter 3-5 behandlingar.

– Underliggande rodnad i ansiktet, med eller utan uppblossningar, minskar betydligt efter 3-5 behandlingar.

– Även om de behandlade kärlen försvinner permanent, kan en ärftlig benägenhet att utveckla nya kärl kräva ytterligare behandlingar.

OBS! Risken för nya kärl ökar avsevärt vid överdriven exponering för solen. En adekvat solskyddsrutin rekommenderas för att minimera denna risk.

IPL - PIGMENTERINGAR

IPL-behandling för pigmentfläckar är en effektiv metod, förutsatt att fläckarna har en tydlig kontrast mot omgivande hud.

Behandlingen är särskilt anpassad för att ta itu med:

 – Solfläckar

– Åldersfläckar

– Fräknar

 Det är av största vikt att solfläckar, åldersfläckar och fräknar har en betydande kontrast och är mörkare än omkringliggande hud för att behandlingen ska vara effektiv. För att uppnå optimala resultat kan flera behandlingar behövas, med minst tre veckors mellanrum.


Hur Fungerar Behandlingen?

 Genom en särskild glasprisma avges ljusenergi med våglängder som melanin absorberar. Med tillräckligt hög energi bryts pigmentet ned och avlägsnas från huden för att slutligen avskalas.

Efter Behandlingen

Huden kan bli lätt röd. Du kan återgå till dina dagliga aktiviteter direkt, men undvik överdriven exponering för solen under de kommande veckorna. Pigmentfläckarna kan mörkna och sedan avskalas inom en till två veckor.

Förväntade Resultat

 IPL-behandling är vanligtvis mycket effektiv för att eliminera pigmentfläckar med den senaste tekniken.

Resultaten kan variera beroende på flera faktorer:

 – Mängden Pigment: Mörka fläckar innehåller vanligtvis mer pigment och är därmed lättare att behandla jämfört med ljusare fläckar med mindre pigment.

– Hudtyp: Hudens pigmentnivå spelar en avgörande roll. Personer med ljusare hudtyper kan uppnå större kontrast, vilket underlättar behandlingen. Personer med mörkare hudtyper kan kräva fler behandlingar för att uppnå liknande resultat utan att riskera hudskador.

– Storlek på Området: Större områden kan kräva fler behandlingar för att uppnå önskad effekt.

 OBS! Pigmentfläckar elimineras gradvis och är permanent borta efter behandlingen. Men exponering för solen kan orsaka nya pigmentfläckar på samma område. Solskydd är avgörande för att bibehålla resultatet på lång sikt.

PL - HUDFÖRYNGRING
Huden åldras naturligt och påverkas konstant av många yttre påfrestningar. Faktorerna ger pigmentering, blodkärl och rodnad på en hud som tappat sin lyster och fasthet. Hudföryngring med IPL är effektiv i att reducera många av de förändringar som åldern, sol, väder och vind har orsakat. Man kan med fördel kombinera IPL med Dermapen – microneedling, PRX eller övriga peelingar för snabbare och bättre resultat. Vi erbjuder kombinationsbehandlingar till reducerade priser.

HUR FUNGERAR BEHANDLINGEN? Hudföryngring genomförs med IPL-intensivt pulserande ljus. IPL avger ljusenergi som både pigmentering och ytliga blodkärl tar till sig. När ljusenergin träffar pigment och kärl ombildas energin till värme. Vid tillräcklig hög värme sprängs pigment sönder och kärl kollapsar. Pigmentering och blodkärl försvinner och huden får en ökad lyster.

FÖRVÄNTAD RESULTAT. Hudföryngring med IPL brukar ge ett mycket tillfredsställande resultat. De flesta gör 4 behandlingar. Efter detta brukar pigmentering och ytliga blodkärl ha försvunnit eller kraftigt reducerats. Rodnad brukar kunna reduceras ca 40-50 %. Man får en ökad lyster och bättre hudtextur. Resultatet blir en jämnare hudton och en ökad lyster. Om du önskar en förbättrad hudstruktur som minimerar linijer och porer samt en jämnare hudton kan man kombinera IPL med Dermapen/microneedling till ett reducerat pris.

FRÅGOR & SVAR
Gör IPL ont?
Det känns en del. När vi behandlar med IPL så varar varje ljusblixt någon tusendels sekund och känns ungefär som när en gummisnodd som snärttar mot huden. Alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok.

Vem är inte lämpad för IPL?
Vi behandlar inte gravida eller personer som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Är ljuset från IPL farligt?
Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Hur lång tid tar det att bli behandlad?
Hur lång tid behandlingen tar beror på vilket område som behandlas och hur stort det är. Varje IPL-puls täcker ett område av 1×2 cm alternativt 1×3 cm, vilket gör behandlingen både snabb och effektiv. Om vi tar hela ansiktet som exempel så tar det cirka 20 minuter att behandla.

Finns det några risker med IPL?
Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt med 2:ra generationens IPL. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?
Ja, det har det faktiskt. För brun/mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling.