Behandlingar

Frysning av hudförändringar

Cryopen gör din hud fläckfri

Cryopen är en enkel och effektiv frysbehandling, som på några sekunder avlägsnar olika godartade hudförändringar som:

  • Pigmenteringar/ åldersfläckar
  • Körsbärsangiom
  • Fibrom
  • Hudflikar / Skin tags
  • Seborriska keratoser

Behandlingen är snabb, effektiv och smärtfri.

Med sin mycket precisa munstycke fryser Cryopen endast bort hudförändringen och inte den omgivande, friska huden.

Detta innebär att behandlingen ger minimalt obehag och få biverkningar. Det möjliggör även att hudförändringar i ansiktet och området runt ögonen kan behandlas säkert.

Under konsultationen görs en bedömning av din hud och ditt behandlingsområde för att rekommendera en lämplig behandlingsplan för dig. 1-3 behandlingar brukar krävas för önskat resultat.

Vad är kryoterapi?

Kryoterapi (”kallkirurgi”) är en mycket effektiv och säker metod som används för att frysa bort och avlägsna godartade hudförändringar.

Flytande dikväveoxid (lustgas) används för att förstöra vävnaden genom frysning av den intercellulära vätskan. Iskristaller bildas som förstör cellmembranet och därmed cellen.

Kom ihåg…

Kom ihåg att alltid konsultera en läkare/dermatolog innan en Cryopen-behandling, för att säkerställa att din hudförändring är godartad.

Vanliga frågor och svar

Hur säkert är kryoterapi?
Cryopen™ kryoterapi är en snabb och smärtfri lågriskbehandling men vissa människor har en benägenhet att få följande sidoeffekter som märken eller pigmentering (både hypo- och hyperpigmentering). Detta är dock ovanligt.
Cryopen har både CE och FDA registrerats.

Hur lång tid tar en Cryopen-behandling?
Penetrationsgraden av frysning med Cryopen är ca 1 mm per 5 sekunder, med ett maxdjup på 3 till 6 mm, beroende på vilken applikatorstorlek som används. Behandlingstiden beror på storleken på ytan och tjockleken av vävnad som behandlas. En behandling kan därför vara från 1 till 30 sekunder per behandlingsområde.

Är behandlingen smärtsam?
Nej, men ibland efter behandlingen kan en brännande, stickande känsla kvarstå i några minuter. I vissa fall bildas även en vattenblåsa vilken lägger sig oftast efter 1-4 dagar.

Bör man göra en uppföljning efter behandlingen?
En uppföljning rekommenderas efter ca 10 veckor, för att säkerställa att all patologisk vävnad har försvunnit och för att bedöma om en uppföljning av behandling är nödvändig.

Vad händer om jag har en mörkare hud?
Mörkare hudtyper har ofta en högre risk för biverkningar så vi rekommenderar inte Cryopen-behandlingen.

Inget prispåslag för Cryopen-behandlingar på lördagar. För priser se vår bokningssida genom att klicka på ”Boka tid” knappen.