IPL – KAMPANJ 50 % RABATT gäller t.o.m 30/11 – 2020. Välkommen in på en kostnadsfri konsultation!

PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED IPL

Ta bort generande hårväxt permanent!

Oönskad hårväxt kan upplevas generande. Många plockar, rycker, vaxar och epilerar hår. Dessa metoder tar mycket tid och ger kortvarig effekt. Permanent hårborttagning med IPL tar bort dessa problem.

VI använder en av marknadens bästa & senaste IPL maskin ”Stellar M22” från Lumenis. För att du som kund ska få det bästa resultatet!

För att få en bra effekt av hårborttagning med IPL måste hårstråna vara mörka. Hårborttagning med IPL går ut på att ljusenergi går igenom huden och tas upp av pigmentet i hårsäcken. Där ombildas ljusenergin till värme vilket förstör hårsäcken. Förstörda hårsäckar producerar inte mer hår.

INNAN BEHANDLINGEN

  • Inte vaxa eller plocka minst 4 veckor innan behandling.
  • Undvik sol och solarium 4 veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt.
  • Håren skall rakas samma dag eller dagen innan behandlingen.

UNDER BEHANDLINGEN

En gelé appliceras på det område som ska behandlas. Sedan ges flera skott genom ett glasprisma som trycks mot huden och du kan du känna en lätt stickande och varm känsla. En av unik fördel som ”Stellar M22” är att handstycket har en integrerad kylning som säkerställer maximal komfort, något många IPL maskiner saknar.

EFTER BEHANDLINGEN

  • Eventuell rodnad och svullnad lägger sig oftast inom 1 dygn.
  • Undvik starkt solljus i två veckor.

FÖRVÄNTAT RESULTAT

Hårborttagning med 2:ra generationens IPL ger en stor, permanent reduktion av hårväxt. Ett vanligt resultat efter hårborttagning med IPL är att över 90 % av hårstråna är borta efter 6 behandlingar. Hår som eventuellt är kvar och växer är oftast mycket tunnare och ljusare. Bäst resultat av behandlingen får man på mörka, grova hårstrån på ljus hud.

Under konsultationen kommer Du få en uppskattning på hur stort resultat Du kan förvänta Dig och hur många behandlingar som kan behövas. Uppskattningen är baserad på aktuell forskning. Viktigt att komma ihåg är att den kvalificerade uppskattning ändå inte är en garanti för önskat resultat. Ibland kan fler behandlingar krävas.

Gör IPL ont?

Det känns en del. När vi behandlar med IPL så varar varje ljusblixt någon tusendels sekund och känns ungefär som när en gummisnodd som snättar mot huden. Alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok.

Vem är inte lämpad för IPL?

Vi behandlar inte gravida eller personer som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Är ljuset från IPL farligt?

Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Hur lång tid tar det att bli behandlad?

Hur lång tid behandlingen tar beror på vilket område som behandlas och hur stort det är. Varje IPL-puls täcker ett område av 1×2 cm alternativt 1×3 cm, vilket gör behandlingen både snabb och effektiv.

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Ja, det har det faktiskt. För brun/mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling.

Antal behandlingar?

Du bör räkna med att det vanligtvis krävs mellan 6 till  8 behandlingstillfällen för att bli av med håren permanent, men det är individuellt. Hårets växtfas är en avgörande faktor för resultatet av behandlingen. Ju mer kontrast det är mellan huden och håren (ljus hud med mörka, grova hår), desto snabbare uppnås ett tillfredsställande resultat.

Hur ofta?

Området där hårväxten skall avlägsnas bör behandlas kontinuerligt. Efter 6-12 veckor är det dags igen de första gångerna. Det kan variera från område på kroppen och person. Ju fler behandlingar man gjort desto längre tid kan det krävas mellan behandlingstillfällena.

KOSTNAD FÖR BEHANDLING:

Pris varierar efter önskat kroppsområde. Gå in på vår bokningssida för att läsa mer om priser och boka tid

Facebook Instagram

Öppettider

Måndagar & Tisdagar kl. 10.00 – 18.00
Onsdagar & Torsdagar kl. 10.00 - 19.00
Fredagar kl. 10.00 - 17.00
Varannan Lördag kl. 9 - 14

Adress

Kärrtorpsvägen 79
121 55 Johanneshov

Kontakt

Telefon: 08-39 22 11
E-post: info@bare-skin.se

Facebook Instagram