Permanent hårborttagning

PERMANENT HÅRBORTTAGNING MED IPL

Ta bort generande hårväxt permanent!

 

Ta bort generande hårväxt permanent med ledande IPL teknologi från Lumenis ”Stellar M22”. Lumenis är ett av världens marknadsledande laser- och IPL leverantörer som utvecklade IPL teknologin och är pionjär inom estetisk medicin.

VAD ÄR IPL?

IPL (intensivt pulserande ljus) är en ljusbehandling och vidareutveckling av laserteknik där många olika våglängder av ljus påverkar de allra yttersta lagren i mellanhuden.

 

HUR FUNGERAR IPL?

Hårborttagning med IPL går ut på att ljusenergi går igenom huden och tas upp av pigmentet i hårsäcken. Där ombildas ljusenergin till värme vilket förstör hårsäcken.
Att ta bort hår med IPL fungerar vart som helst på kroppen, det viktigaste är att håret är mörkare än din hud. Ju större kontrasterna är mellan hud och hår desto bättre resultat och mindre behandlingar. De ideala är mörka hår och ljus hud för bästa resultat.

SKA JAG BOKA KONSULTATION ELLER TID DIREKT?

Om du är osäker på dina förutsättningar eller känner att du behöver få mer information (se dock först alla svaren nedan) så rekommenderar vi en kostnadsfri konsultation.

INNAN BEHANDLINGEN

  • Inte vaxa eller plocka minst 4 veckor innan behandling.
  • Undvik sol och solarium 4 veckor innan. Huden ska vara så ljus som möjligt.
  • Håren skall rakas samma dag eller dagen innan behandlingen.

UNDER BEHANDLINGEN

En gelé appliceras på det område som ska behandlas. Sedan ges flera skott genom ett glasprisma som trycks mot huden och du kan du känna en lätt stickande och varm känsla. En av unik fördel som ”Stellar M22” är att handstycket har en integrerad kylning som säkerställer maximal komfort, något många IPL maskiner saknar.

EFTER BEHANDLINGEN

  • Eventuell rodnad och svullnad lägger sig oftast inom 1 dygn.
  • Undvik all typ av solning tills du kommer på din nästa behandling.

FÖRVÄNTAT RESULTAT

Hårborttagning med 2:ra generationens IPL ger en stor, permanent reduktion av hårväxt. Ett vanligt resultat efter hårborttagning med IPL är att över 90 % av hårstråna är borta efter 6 behandlingar. Hår som eventuellt är kvar och växer är oftast mycket tunnare och ljusare. Bäst resultat av behandlingen får man på mörka, grova hårstrån på ljus hud.

Gör IPL ont?

Det känns en del. När vi behandlar med IPL så varar varje ljusblixt någon tusendels sekund och känns ungefär som när en gummisnodd som snättar mot huden. Alltså en kort, snabb smärta som de flesta känner är ok.

Vem är inte lämpad för IPL?

Vi behandlar inte gravida eller personer som lider av ljuskänslighet eller går på mediciner som ger en ökad ljuskänslighet.

Är ljuset från IPL farligt?

Ljuset från IPL är ofarligt. Det finns ett integrerat filter i maskinen som tar bort all skadlig strålning. För att skydda dina ögon ger vi dig skyddsglasögon under behandlingen.

Hur lång tid tar det att bli behandlad?

Hur lång tid behandlingen tar beror på vilket område som behandlas och hur stort det är. Varje IPL-puls täcker ett område av 1×2 cm alternativt 1×3 cm, vilket gör behandlingen både snabb och effektiv.

Finns det några risker med IPL?

Biverkningar på grund av IPL är väldigt sällsynt. En mindre svullnad och rodnad kan uppstå direkt efter behandlingen, men lägger sig oftast inom några timmar efter behandling.

Har min hudton/hudfärg betydelse?

Ja, det har det faktiskt. För brun/mörk hy så kan vi inte köra med samma starka effekt som vid ljus hy. det gör att det kan krävas fler behandlingar för en mörkare hud att uppnå samma resultat vid IPL-behandling.

Antal behandlingar?

Hur många behandlingar exakt som krävs är omöjligt att avgöra då skillnaden mellan olika personer är mycket stor. Oftast behövs det mellan 6 till  8 behandlingstillfällen för att hålla förväntningrna på rätt nivå.

Anledningen till att det är så svårt att avgöra är för att man vid en behandling bara kan förstöra de aktiva hårsäckarna. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av ljuspulserna.
Efter ett antal veckor har några av de passiva blivit aktiva och då kan de förstöras. Så upprepas behandlingen tills dess att samtliga hårsäckar på det önskade området behandlas när de är just aktiva och inte i sin vilofas. 

Hur ofta?

Området där hårväxten skall avlägsnas bör behandlas kontinuerligt. Efter 6-12 veckor är det dags igen de första gångerna. Det kan variera från område på kroppen och person. Ju fler behandlingar man gjort desto längre tid kan det krävas mellan behandlingstillfällena.

KOSTNAD FÖR BEHANDLING:

Pris varierar efter önskat kroppsområde. Gå in på vår bokningssida för att läsa mer om priser och boka tid

FÖLJ OSS GÄRNA!

Facebook Instagram

Öppettider

Måndag & Tisdag kl. 10.00 - 18.00
Onsdag & Torsdag kl. 10.00 - 19.00
Fredag kl. 10.00 - 17.00
Lördag & Söndag - kl. 10.00 - 16.00 (Prispåslag +10% på helgdagar)

Adress

Kärrtorpsvägen 79
121 55 Johanneshov

Kontakt

Telefon: 0704 502 896
E-post: info@bare-skin.se

Facebook Instagram